Sayfalar

30 Eylül 2012 Pazar

27.hafta ve Ben ve Biz


Daha duzenli yazmak isterdim aslinda.Hafta hafta olmasa da her ay neler yasadigimi.Ama olmuyor.Bir türlü bir sisteme oturturup yazamiyorum.
Gebeligimin son ücüncü ayindayim.Hayal gibi gelip geciyor.Her güne Ada´nin ellerini yüzümde hissederek ya da icimdeki minigin tekmeleri ile uyaniyorum.
Anne olmanin yorgunlugu ile mutlulugu arasinda kaliyorum sürekli.

Heyecan dorukta.ilk hamilelikle ikinci hamilelik arasindaki en belirgin fark bu sanirim.
ilkinde biraz endise,biraz korku oluyor insanda.Tabii bu biraz da kisisel bir durum.Bakis acisiyla ilgili ama yine de tecrübenin verdigi rahatlik bir baska.
Nasil birsey oldugunu bilmeden,beni nelerin bekledigini düsünerek ya da acaba yapabilecek miyim sorulariyla gecirdim ilk hamileligimi.Bu öyle degil.Sadece tadini cikariyorum.Hissediyorum herseyi doyasiya.
Biliyorum cünkü,basima zor ama cok guzel bir sey gelecegini.
Mutluluk kapliyor her yanimi :)

Ada hala her firsatta benimle oyun oynama pesinde.Eskisi gibi kosturamiyorum haliyle.Memory(hafiza kart oyunu) kartlari ve baska bir oyun aldim bu sürec icin,aslinda zamani da geldigi icin.Onlarla oynuyoruz.Cok egleniyoruz.
iyice büyüdü Ada.Bazen cocuk degil de yanimda bir arkadas var gibi hissediyorum.Konusan,bolca anlatan,soran,fikir veren,en güzeli de sorun karsisinda cözüm ureten(söyle yapsak olur mu acaba)bir arkadas...
Bol bol kitap okuyoruz.Cok seviyor.Ayrica kitap okuma zamanlarimiz var.Telefona alarm kuruyorum.Ben kendi kitabimi,o kendi kitabini aliyor.Alarm calana kadar herkes kendi kitabini okuyor.Bu arada ben de Ada uyanikken bile bir iki satir okuyabiliyorum,hem dinleniyorum,hem de okuma aliskanligina biraz katkida bulunmus oluyorum.Kuralimiz net.Sessizlik :)
Bu süre icinde hep kitabina odaklanmiyor ama okumasa bile sessizce beklemesi gerektigini biliyor.

Ilk hamileligimde oldugu gibi simdi de yine bir enerji vücüduma doldu.Ben bu enerjiyi mutfakta kullanmayi tercih ediyorum her defasinda.
Her gün,bir kek,kurabiye yapmassam kurtlaniyorum.Yerimde duramiyorum.

Engin´in de bir aydir evde olmasi,bana islerde yardimci olmasi da etken tabii ki.Iki senedir calistirdigi dükkani devretti.Hatta yeni bir yer aldi bile :)

 Ben nasil yapicam iki cocukla tek basima diye söylenip duruyorum,o dükkani üzerindeki planlarindan bahsediyor.Ben biraz daha kalsaydin evde,doguma kadar en azindan diyorum,o yine planlarini anlatip duruyor.Neyse ki ortak noktamiz olan yeme konusunda birlesiyoruz.Bakiniz bugün beraber yaptik.
SIKMA :)


Caniniz cekti degil mi ? :)

Yemeden konu acilmisken,ikinci cocukta beslenme ilki kadar özenli olmuyor.Ya da ben yapamadim.Ada da cayi agzima sürmedim,ama bu defa cay cekiyor canim.Su az iciyorum.Sebzeyi de daha az yiyorum.Neyseki meyva ile acigi kapatiyorum.Her aksam yarin daha dikkatli beslenicem diye söz veriyorum.Ama bir sey degismiyor.Fast food ya da zararli seyler yemiyorum ama istedigim gibi de beslenmedigimi düsünüyorum.Belki de ben abartiyorum,bilmiyorum.
Bel ve kalca agrim siddetlenerek devam ediyor.Umarim ilerleyen zamanlarda daha da cok zorlamaz beni.
isim konusunda cok guzel fikirler verdiginiz,lakin ben-biz hala karar veremedik.Kararsizligim yine basrolde.
Ada dalga bile geciyor artik.Bebegimizin adini tabak koyalim,catal koyalim deyip hahaha gülüyor :)
Uzun süre yazmayinca yazida böyle alip basini gidiyor.
Sevgiler :)









22 yorum:

  1. Uzun zaman internetten uzak yaşayınca zaman çok çabuk geçmiş gibi geliyor ki zaten sen de demişsin:)
    Çok zarifi bir hamile gördüyorum ben bu fotografta.
    Okuma saatiniz içinse tebrikler.
    Ada da uzamış.
    mamalar ise feci çekicei ellerine sağlık
    her ikinizi de öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok kilo almadim,ama bu yeme ile zarif degil sisko bir hamile olucam :)
      Ben de öpüyorum

      Sil
  2. canım ya ne güzel...
    uzun zamandır da yoktun...
    özlemişim yazılarını...
    arada böyle ses ver özletme kendini...
    buarada bebişde baya büyümüş maşallah...
    ALLAH sap salim kucağına almayı nasip eder...

    YanıtlaSil
  3. bende ikinci kez anne olmayı kesinlikle istiyorum, hele bide böyle güzel güzel anlatanları okudukça :)

    YanıtlaSil
  4. guzel valla.Hayirlisi olsun senin icin de :)

    YanıtlaSil
  5. Birşey sormak istiyorum, oğlunuz kaç yaşında...siz kaç yaşındasınız? ben hem daha ileride zorlanırım diye hemen ikinciye niyet edeyim diyorum, hem de yeniden sıfırlanmaktan korkuyorum. Bir de benim oğlum eşimle konuşurken bile arıza çıkarıyor, nasıl bir bebekle ilgileneceğiz bilemiyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oglum bir hafta sonra dört olacak.Ben de 16 sinda 25 olacagim :) Bu konuda kesin konusamiyorum ben.Yani ikinciye ara vermeden yapma annenin durumu kaldirabilmesi ile ilgili.söylerler ya yap ikinciyi de birlikte büyüsünler.Bu kolay bir sürec olmaz ama kendine guvenen anneler dogursun tabii :)Acikcasi olaya cocuguma ne vermek istiyorum sorusu ile yaklasmak lazim.Her ikisine de zaman ayirmak istiyorsaniz biraz ara vermek iyidir.Sizin oglunuz kac yasinda ? bizde de oluyor öyle seyler,ama farkettim ki erkek cocuklari büyüdükce babasi ile arasinda daha cok ortak nokta buluyorlar ve sanki isler daha da kolaylasiyor

      Sil
  6. Yahu doğurtcanız he bi daaa :)) maşallah güzel kardeşime :)

    YanıtlaSil
  7. :)) Tesekkür ederim.Dogursan ne guzel olur be :)

    YanıtlaSil
  8. Aslıcım, çok tatlısınız.
    Mutfak aşkımız aynıymış. ama bizim evde yapmak için yanıp tutuşan böcük, yemeye gelince yan çiziyor. eşim de her yaptığıma yorun yapınca bende heves kalmıyor. eşinin yeni dükkanı hayırlı olsun. bebek bereketiyle, kısmetiyle geliyor.
    Sağlıcakla inşallah canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim Nilhan.Amin insaallah

      Sil
  9. Hiç yüz yüze gelemesek de senin yazılarını okumak resimlerine bakmak bana huzur veriyor Aslı hep iyi ki tanımışım dediklerimdensin arkadaşım dualarım hep seninle inşallah sağlıcakla kavuşursun yavruna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu yazdiklarin öyle hosuma gidiyor ki.
      ayni seyleri inan ben de hissediyorum.Amin cok sag ol serife.
      öpüyorum kuzulari

      Sil
  10. ilk hamilelik ile 2. hamilelik ne kadar farklı dimi...Been Kaan'a hamileyken resmen yavaş çekimde yaşıyordum. aman birşey olmasın diye. Yer süpürmedim, silmedim, çamaşır suyu vs. deterjana hiç yaklaşmadım. yediğime içtiğime uykuma acayip derecede dikkat ettim. Şimdi beni gören hamilemisin diye şaşırıyor. Bir kere KAan'ın peşinde koş, oturmak yok. Açlıktan başım dönmeye başladığında yemek yiyorum ki ne bulursam. zaten bizim eve asitli içecek girmez, hiç birimiz içmezdik tek karımız o. Çayda günde en fazla 2 bardak o da çooook açık:) sadece kahve açısından frenledim kendimi. hergün türk kahvesi/filtre kahve fincan fincan içen ben ağzıma sürmüyorum:) malum kafein:) post gibi yorum oldu:)
    face'ten takipteyim mamalarını...iştahsızlığım geçene kadar serbestsin...sonra yapma şekerim hamile var burda:)))

    ve fotonuz çok güzel maşallah...öperim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Dilek.Ilkindeki özen olmuyor.Bir rahatlik sariyor insani.Tabii bir de kosturmacaya kaptiriyoruz kendimizi.
      Elimden geleni yapiyorum yine de iste.
      sen de dikkat et kendine.Ben de cok cok öperim :)

      Sil
  11. Aslı çok güzel bir hamile olmuşsun bence.Bende ikinciyi düşünüyorum anlattıklarınla daha bir heveslendim ama planlarıma göre bir sene var daha.Allah kolaylık versin.Eşinin yeni işide hayırlı olsun.Sıkma çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Ben yapamasamda bizdede annem eşimin babaannesi sıklıkla yapar.Biz aksaraylıyız.Sen nerelisin?Bizim yöredede sıkma adıyla geçiyormyuş bende onların yalancısıyım istanbulda yaşadığımız için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erzincan´yim.Bildigimden degil,birinden görmüstüm tarifi bulunca da yaptim :) Tesekkür ederim :)

      Sil
  12. çok yakışmış hamilelik, maşallah canım :)
    ikinci hakikaten rahatlıkmış, bazen koca göbeğimi unuttuğum bile oluyor, hoş tekmelerle Damla hanım kendini hatırlatıyor ama :)
    sağlıkla gelirler inşallah

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}