Asüre Zamaniiiiii...
Cocuklugumun tadi...Okul cikisi evde pisirildigini bildigim ve eve nerdeyse kosa kosa gitmeme sebeb olan lezzet :) Eger birde yaza denk gelmisse dolaptan soguk soguk yemenin tadi bir baska oluyordu...
Hani hep anne lezzeti arariz yaptigimiz yemeklerde.Ama bu anneminkine benzememis deriz(en azindan ben diyorum yani :) )iste bu asure tamda istedigim asure oldu..Tam anne lezzeti...
Tarife gecmeden önce belirtmek istedigim bir nokta var.Asüre icine koyacaginiz herseyi ilik suya iyice yikamaniz veya bekletmeniz.cünkü aksi halde arinmamis olan pis rengini asure´ye vererek kötü bir görüntü olusturabiliyor.
Malzemeler.(bir büyük tencere icin yaklasik ölcülerde)
- 1.kase asürelik bugday
- 1 su bardagi findik
- 1 su bardagi fistik
- 1 su bardagi kuru üzüm
- 7-8 adet hurma
- 1 su bardagi dut
- yarim su bardagi kadar kuru kayisi
- 1 su bardagi kadar incir
- 1 paket vanilya
- seker
- tuz
- 2-3 adet karanfil ve biraz tarcin (istege bagli)
Not: istediginiz malzemeyi ekleyebilirsiniz ve istediginiz malzeme miktarininm azaltabilir yada cogaltabilirsiniz.Bunlar benim yaptigim asüre´nin yaklasik ölcüleri.Siz kendi göz kararinizla yapin.
Allah kabul etsin...
>küçük ayten :)
YanıtlaSil