Sayfalar

4 Şubat 2012 Cumartesi

Kandil Simidi


Dün yaptim bu simitlerini.Daha önce bir kac kere yaptigim ve emin oldugum bir tarif.

Malzemeler

  • yarim paket margarin
  • 1 yumurta(sarisi icine,aki bulamak icin)
  • 1 cay bardagi siviyag(zeytinyagi)
  • 1 cay bardagi yogurt
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1-2 tatli kasigi mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarim limonun suyu
  • aldigi kadar un
  • susam
Oda sicakligindaki margarini,siviyagi,tuz,seker,yogurt,yumurta sarisi(ben akiyla beraber koydum),kabartma tozu,mahlep,limon suyu ve un ile kulak memesi kivaminda bir hamur yogurun.Bes dakika dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar koparip yuvarlak simit sekli verin.
Simitleri önce yumurta akina(ben ekstra bir yumurtayi daha,sarisiyla akini ayirmadan cirpip buladim,rengi daha güzel oluyor bence.O yüzden bir yumurta daha gerekiyor)bulayin,sonra da susama bulayip tepsiye yerlestiriniz.
Önceden isilitmis firinda 170 derecede hafif kizarana kadar pisiriniz.



5 yorum:

  1. ımmmm... nefis görünüyor.. dün yedim de yedim ben de, bugün diyet adına hiçbirşey yemesem belki dengelerim:)

    YanıtlaSil
  2. Aynı tarifi ben de dün yaptım..sadece tarifte 2 kaşık tuz yazınca ben de şuursuzca o tuzu atınca:))biraz sabıte etmiş oldum lezzeti malesef..çok tuzsuz yiyen biri olarak nasıl yaptım bu hatayı işte oluyor:) tereyağ kullandım bir de,margarin düşmanıyım zira;) çok lezzetli oluyor bu simitcikler..bayılıyorum..ellerinize sağlık..hoş gözüküyorlar..:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım benim.Kandilin mübarek olsun :)

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık :D
    ev yapımı çok güzel olmuştur ;)

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}