Sayfalar

15 Ekim 2011 Cumartesi

Okullu

Okulda iki haftayi devirdi oglum ama ben daha yeni yaziyorum.
Kiziyorum kendime.Erteleye erteleye kaliyor her$ey ! 
3 Ekim 2011 tarihi itibariyle Kücük ADAm okul yolunu ögrenmi$ oldu.Kafamda nasil olacak?,aglayacak mi ?sorulari gezerken bana el sallayan kücük elleri gördüm.Biraz huzur,biraz $a$kinlikla eve geldim.Büyük ama cok büyük bir bo$luk.Evde bir$ey eksik.Bir ses,bir ayak sesi...
Garip hissettim kendimi.
Üc yildir o hep yanimda.Yorulsamda,sIkILsamda,hasta da olsam o hep yanimdaydi.
icimde zorla tuttugum sabirsizligimla,bana öylesine uzun ve geni$ gelen iki saati doldurup,almaya gittim yavrucagizimi.
Beni görünce gülümsedi.Ama boynuma da atilip sarilmadi.
Sonraki günlerde böyle devam etti.
Acikcasi cok cok zorlanacagimizi dü$ünmü$tüm bu okul muhabbetinde.Ama dü$ündügümün aksine o kadar kolay oldu ki nerdeyse bozuldum benim oglana :)
´hani bana bagliydin sen.Hic aglamadin bile´diye espiler yapip durdum.$aka bir yana bu durum beni cok sevindirdi tabii.Onu aglarken birakmak cok zoruma giderdi eminim.
Aslinda bu i$in sorunsuz gecmesinin en önemli sebeblerinden birinin ´Güven duygusu´ olduguna inanmaktayim.
Cocugun ailesine ve etrafindakilere inanmasi,güvenmesi cok önemli.
Cocuk ne kadar cok kandirilmi$sa bi o kadar da söylenenlere inanmayacaktir.Güvenmeyecektir !
Anne bir yere gitmek icin hazirlanir,cocuk pe$inden aglar.Anne bakkala gidiyorum hemen gelecegim der.Ama ak$ama kadar gelmez.Cocuk kandirildigini fark eder.Bir,iki ve sonunda bu pembe yalanlarda i$e yaramaz.Sonrasinda da etrafina,hatta kendine güvenmeyen bir bireyin temelleri atilmi$ bulunur.
Yakla$ik iki üc aydan beri onunla mütamadiyen okul hakkinda konu$tuk.´sen artik okula gideceksin,orda arkada$larin olucak,ben seni okula birakicam,eve gelip sana yemek hazirlayacagim sonrasinda gelip seni alacagim´cümleleri ile ali$tirdim bu fikre.
Bir kac gün beraber gittik okula.Bir süre kalip orayi tanimasini sagladik.Okulun ne oldugunu,nasil bir yer oldugunu gösterdik.
Tuvaleti gelince ne demesi gerektigini,susadigi zaman nasil istemesi gerektigini ögrettik.Malum evde sadece türkce konu$tuk.
Anaokuluna böyle erken ba$lamasinin en güzel taraflarindan biri dil konusu.Kücük ya$ta dile cok kolay hakim oluyor cocuklar.
Bugün kahvaltida babasi almanca bir$eyler sordu.O da türkceye cevirdi.Allahim agzim acik kaldi.Ben kac senedir dogru dürüst $u almancayi ögrenemezken o iki haftada neler koymu$ kafasina.
i$te cocuk böyle bir $ey.
Antenler hep acik.Ne verirsen onu aliyorlar !
Cok güler yüzlü,cok $irin bir ögretmen yardimcisi(Ada´nin sinifindan)okuldan ayrildi cuma günü.
Lakin cocuklara harika bir jest yapmadan gitmemi$.
kücük bir kese icinde cikolata,$eker ve her cocugun ismini yazarak hazirladigi minik bir ta$dan olu$an hediyeler armagan etmi$.
Nasil ho$uma gitti anlatamam.






i$te böyle... :)








11 yorum:

  1. Hayırlı olsun.Başarılar Ada'yla olsun.Güven konusunda çok haklısın,tutamıyacağın sözlerde vermemek gerekiyor çocuklara,bu da çok önemli.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir yazı olmuş Aslı.. gerçekten çocukların aileye güvenmesi çok önemli. ayrıca haklısın küçük yaşta dil öğrenmeleri çok kolay :) ayrıca yardımcı öğretmen de pek güzel bir jest yapmış :)


    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun canım. Son yıllarda zekanın tanımında dikkatimi çeken şey uyum yeteneğidir demeleri. Bana çok doğru geldi. Kesinlikle zeka uyum yeteneği. Ve Ada herşeyin üstesinden gelecek kadar zeki ilgili annesi var.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun,ağlamamasına çok sevindim.İnşallah tüm okul hayatı boyunca mutlu ve başarılı bir çocuk olur Ada...

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel di mi kabullenmesi herşeyi, ağlaması tabi kötü olurdu bozulma boşa :) ben hep işe gidicem akşam gelicem dedim nereye gidersem söyledim hiç kandırmadım en doğrusu bu..hediye ne hoş :)

    YanıtlaSil
  6. Pembe kekik,te$ekkür ederiz.
    Sevgiler.

    Leyla,begenmene sevindim.Jesti cok sevdim ben yaa :)

    Nehir ida,bunu ben de duymu$tum.Aslinda Ada ben yanindaysam daha uyumuludur.Her konuda böyle degil.Ama okulda aglamadi i$te:)


    Ayla,in$aallah...

    ülkü,cok iyi yapmi$sin canim.Sabahlari biraz mizmizlik yapiyor.Gitmicem diyor ama sinifin kapisindan da tipi$ tipi$ giriyor... :)

    YanıtlaSil
  7. :) hep böyle hevesle mutlu mutlu gider inşallah
    Kırmızı olarak yazdığın ve vurguladığın nasıl olsa çocuktur anlamaz mantığıyla yapılan hataların ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu çok iyi anlatmışsın

    YanıtlaSil
  8. hayırlı olsun metede bu sene başladı kreşe eve gelip ağladım sonra alıştım:D

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı olsun okulunuz. İnsan bir kere yazmayı bırakınca bırakıyor.

    YanıtlaSil
  10. Darısı bize ya bu aralar hep okula başlayan cocukları okuyorum acayip özeniyorum. bu arada Ada'nın çantasının aynısı bizimkide :)) bende artık seneye böyle sırtında fotolar koyarım herhal...
    Ömrü boyunca sevsin okumayı, yazmayı... annelerimizin dediği gibi allah zihin açıklığı versin :)

    YanıtlaSil
  11. Hayırlı olsunj okulu Ada'nın.
    Benim oğlumda 2007'li.Efede geçen sene başladı okula.İlk sene sabahları mızmızlık yapıyordu ama bu sene gayet sorumluluk sahibi.Okul değiştirmemize rağmen hiç gitmek istediğini söylemiyor çok şükür.Maaşallah diyeyim yinede dilimi ısırayım.Geçen sene haftanın birkaç günü mızmızlıkla gidiyordu.Bu arada dediğiniz gibi çocukların yeri ayrı onlarsız olmuyor ama bazende çocuksuz olmayı özlüyor insan.Bu arada taşta gerçekten güzel olmuş

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}