17 Aralık 2010 Cuma

>Zeytinyagli Yaprak Sarmasi

>



Sevmeyen varmidir? Diye sorsam cikarmi biri acaba :)) Yapmasi hem kolay hem zor bir yemektir yaprak sarmasi...Kolaydir cünkü icini hazirlarsin geriye sarmasi kalir.Zordur eger tek basiniza bir tencere sarmaya calisirsaniz en zor yemek halini alir :) Fazla uzatmadan tarife gecelim.Ben sarmayi hic ölcü ile yapmadim simdiye kadar.Göz karari ve hangi tadin baskin gelmesini istiyorsan onu daha fazla ekleyerek yaparim.Bu defa yaparken ölcü ile yaptim iste benim tarifim ve ölcülerim...
 Zeytinyagli Yaprak Sarmasi
  • 700 gr salamura yaprak (tazesi var ise ne ala)
  • 3-4 adet büyük boy sogan
  • 2-3 Yemek kasik dolmalik fistik
  • 4-5 Yemek kasigi kus üzümü
  • 3 Yemek kasigi toz seker(az da olsa mutlaka ekleyin seker zeytinyaglilarin lezzetini arttirir)
  • Nane
  • tuz
  • 2 yemek kasigi nar eksisi ekledim (olmasada olur)
  • 2,5 su bardagi pirinc
  • 1 su bardagindan biraz az sivi yag zeytinyagi karisimi
  • limon
Yapilisi: Soganlari yemeklik dogruyoruz.Yagda önce hararetli sonra biraz daha kisik ateste soganlari kavuruyoruz.Dolmalik fistiklarimizi ekliyoruz.Fistiklarin renkleri degismeye baslayinca pirincimizide ekliyor ve kavuruyoruz.Ardindan biraz sicak su icinde beklettigimiz kus üzümlerimizi ve nar eksisini ilave ediyoruz.Yarim limon suyunu icine sikarak ve az miktarda su ekleyerek kapaginin kapatip pirinclerin hafif diriligi gidecek sekilde pisiriyoruz.Dolmalarla beraberde pisecegi icin cok fazla pisirmeye gerek yok.Hazir olan icimizi sicak suda yikamis oldugumuz salamura yapraklarimizin icine az miktarlarda koyarak sarmaya basliyoruz.Kolay gelsin :))
Belimizin tutulmasindan dolayi´aman´diye diye yerimizden kalkarak tenceremizin üzerine bir tabak kapatiyoruz.Üstünü gececek kadar su ekleyerek pisirmesi icin ocagimiza emanet ediyoruz.Afiyet olsun....

1 yorum:

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}