Sayfalar

2 Şubat 2012 Perşembe

Yanlis Anlama Meraki

Yanlis anlama meraki olan bir cok insana kurban gitmis olan ben ´birini yanlis anlamak icin gösterdigimiz cabayi baska seylere göstersek neler olurdu kimbilir´deyiveriyorum´sürekli....O kadar ugrasiyoruz ki birbirimizi anlamamak icin.Bu seferberligi baska bir alanda da göstermemiz gerekiyor  bana göre  :) Bu halden nasil kurtulacagimizi düsünerek baslayabiliriz mesela...
Aslinda biri bize birsey ifade ederken böyle demek istedi dedigimiz zaman sunu söylemis olmuyormuyuz.Ben olsaydim böyle düsünürdüm bu durumda diye.Yani kendi duygularimizi katiyoruz isin icine...Bircok sey dolayli yollarla anlatildigi icin mi böyle oluyor?
Yoksa olaylara hep kötümü bakiyoruz,kötü niyetlemi yaklasiyoruz?
Bir de gercekte yanlis anlasilan kisinin duygularini ele alirsak.
´Böyle düsünmemistim ki,bunu demek istememistim ki´deyip nasil kahrolur insan..
Hic aklimizdan gecmeyen seyleri,düsündügümüzü iddia eden insanlarla nasil basa cikacagiz? Yanlis anlama huyundan nasil vazgececegiz ?
Söyle bir cevreyi gözlemledigimde insanlar savunmaya gecmis aslinda..Her iki cümlenin ardina´´yanlis anlama hee´´sözünü ekleyerek yanlis anlasilmaktan kurtulmak istiyorlar.Ama bazen de yine bu yolla gercekten demek istedigini anlatiyorlar´Yanlis anlama derken,üzülme ama bu böyle´...diyorlar aslinda.
Yanlis anlama meraki esittir yanlis anlasilma korkusu oluveriyor bu durumda!
Konusurken korkabiliyoruz,kendimizi yanlis anlatmaktan aslinda yanlis anlasilmaktan..Dolayli yolla anlatiyoruz yine derdimizi.Bu böyle bir kisir döngü oluyor.´Ne anlatmak istedí´diye cümlelerin altinda ariyoruz herseyi..isimize ne gelirse öyle anliyoruz sonucta...
Tabii ki sadece sözel olmuyor anlasilamamak.Hareketlerimiz,tavirlarimiz da yalnis anlasilabiliniyor.
Icinizden geldigi gibi davranmayi yasakliyor cogu zaman,dogalliktan cikarak olmasi gerekeni yapiyoruz yanlis anlasilmamak icin..
Ya da yapmiyoruz yanlis anlasiliyoruz!
Birbirimizi oldugumuz gibi,göründügümüz gibi kabul etmeliyiz.Birseylerin altinda baska birsey aramadan ve net cümleler kullanarak kendimizi ifade etmemiz gerekiyor galiba.
Belki bu care olur derdimize...
Yanlis anlamak kolaydir.Dogru anlamak zordur!

Iyi ve dogru anlasilmak dilegiyle...

10 yorum:

  1. hayatta en korktugum şey yanlış analaşılmak hep de yalnış anlatıyorum galiba herşey beni bulur:((((
    cok güzel yazıydı canım ellerine saglık sevgilerimle ve not haklısın:))))

    YanıtlaSil
  2. Maalesef birçok insan söylenen sözlerin ardından dedektiflik yapıyor. Bir şeyler arıyor altlarında. Açıkçası ben öyle bir insan değilim... Yani bana eğer söylediği söz yanlış geliyorsa özellikle sorarım bunu demek istedin yoksa ben mi yanlış anladım diye. Biraz özverili, anlayışlı olmak ve empati lazım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Beni şu dünyada bir kişi anladı o da yanlış anladı :) Aslıcım seni yine yanlış anlayanlar olmuş ben çoğu zaman insanların beni hiç anlamadığını düşünüyorum, şimdi burada yanlış anlaşılmak mı kötü hiç anşılmamak mı kötü ona sen karar ver artık, herkes istediği gibi anladın boşverdim gittiiii...

    YanıtlaSil
  4. yanlış anlaşılmak en büyük korkularımdandır. insanlar da o kadar meyilli ki yanlış anlamaya..

    YanıtlaSil
  5. çok yanlış anlaşılmışsın belli:)))
    bu aralar anlayan anlaşan dertlerim yok kafam rahat.başıma glirse bir daha uğrar yazını özüme çeke çeke okurum:)

    YanıtlaSil
  6. bende çok çekinnirim yanlış anlaşılmaktan hatta bazen yazdıklarımı etkiliyor bu durum kimseyi kırmak istemeyiişim altında yatan sebep bunu da yapmamın.
    biri bana birşey söylemişse kötü algılamam için o kişinin suratının asık,bağırarak gb negatif görüntü eşliğinde söylemesi gerekiyor yoksa anlayamayıbiliyorum:)
    hatta eşim bazen yada kardeşim çok saf olduğumu söylüyorlar bu konuda .ama belki de öyle görmek istiyorum bilmiyoum .İyi niyet göstermeye çalışıyorum diğer türlüsü bana göre değil.

    aaayy çorba yaptım yorumu işte öyle aslıcım anladın dimi anladın anladın hemide iyi anladın:))

    YanıtlaSil
  7. Selinka,ben de korkarim.
    tesekkür ederim:)

    NoNo,evet aynen.Ben kimseye dolayli anlatimlar yapmam,beceremem,yapani da anlamam.Bu sefer de anlamadigim icin olan olur :)

    Suzi,öyle valla canim.

    SadeAnne,benim de korktugum bir seydir.Ama artik umursamiyorum.

    Sitare,peki :))


    Birgülüm,benim seni görmmem sart.
    ya ne kadar benziyoruz,
    basima birilerinin dolayli anlatimlarini anlamadigim icin cok sey geldi.
    evet ben de cok safim :)

    YanıtlaSil
  8. Canımcığım boşver kim nasıl anlıyorsa anlasın sen kendini bildikten sonra....
    Eskiden çok kafama takardım ama şimdi pek de umurumda değil.En kötüsü insanın sürekli kendini anlatmaya çalışması.Böyle şeylerle vakit kaybetmektense anlayanlarla dop dolu zaman geçirmek daha mantıklı.Anlamayana şimdi anlatsan bile sonrasında yine anlamayacaktır :(

    YanıtlaSil
  9. Yanlis anlamak bir yana bazilari dikkat ediyorum hep istedigi gibi anliyor...

    YanıtlaSil
  10. sezo bigo ve yazan anne sizi yılın saftrik süt kardeşleri ilan ediyor ve kutsuyorum:)))birbirinizi öpebilirsiniz heheheheee

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}