Sayfalar

24 Nisan 2013 Çarşamba

Rüzgar Geldi(Dogum Hikayesi)


Nerden baslasam nasil anlatsam bilemiyorum.Bu hikayeyi defalarca anlattim ama sanirim yazmak en zor olani...
Evet ikinci kez anne oldum ben.Yine yeniden bu sahane duyguyu yasadim.Daha net,daha da sindirerek.Insan daha önce yasadigi güzel bir hissi ikinci kez daha da sahiplenerek yasiyor.Doyasiya hissediyor..
24 aralik günü evde olan babamizin serefine güzel bir kahvalti yaparak basladik güne...Benim enerjim her zamanki gibi yerinde.Hava da bir o kadar sahane.Disariya cikip yürüyelim biraz dedim bizimkilere.Ama öncesinde markete gitmeliydim.Ada´ya bir gün önce pizza sözü vermistim.Eksik malzemeleri almam gerekiyordu.Tek basima,agir agir yürüyerek,temiz ve güzel havayi icime cekerek tuttum marketin yolunu.
Sonra göl kenarina gittik.Fotograf cekme niyetindeydim.Makinami da yanima aldim.Ama her adim atisimda inceden inceye ufak belli belirsiz bir agri hissetmeye basladim.Bebek bazen kendini bir tarafa verir ve canim biraz yanardi,iste öyle bir agriydi bu.Pek önemsemedim.Ama cok da yürüyemedim.Biraz fotograf cekip eve geri döndük.Ben hemen mutfaga girdim.Pizza hamurunu yogurdum.Hala beni cok da rahatsiz etmeden devam eden agrilar esliginde...
Saat alti,alti bucuk sulari pizzamizi yedik.Kendimi oldukca yorgun hissedip mutfagi öylece birakmak istedim ama icim rahat etmeyince bulasiklari toparlamaya basladim.
Bebek kendini iyice bir tarafima vermeye basladi.Ve ben bundan daha da cok rahatsiz oldum.Biraz uzandim.
Sonra da esimin önerisi uzerine,kuveti doldurup icine girdim.Biraz iyi gelmisti sanki.Rahatlamistim biraz...
Saat sekiz bucuk dokuz civari babasi uykusu gelen Ada´yi uyumaya götürdü.
iste ondan sonra cok hafif sanclarim basladi.Ama emin degilim.Ve o gun doguracagima inanmiyorum nedense.39+1 deyim halbuki.Dogurmam gayet normal :)
Engin arayayim mi ambulansi diye soruyor.Ben hayir emin degilim,belki gecer deyip duruyorum.Bu arada gözüm telefonun saatinde.Sancilar 5 dakika da bir geliyor.Eee niye hastaneye gitmiyorsun diyorsunuz biliyorum ama öyle hafif ki sancilar,gercekten emin degilim.Yalanci sancilardir diye dusunuyorum hep.Düzenli olmasina ragmen.Ben,blog arkadaslarim ilknur,sezobigo ve l´e mesajlar yaziyorum bir yandan.Sancilarim var diye.
Bir yandan salonun ortasinda bir ileri bir geri volta atiyorum bir yandan da parmaklarim telefonda tikir tikir mesaj yazmakta.iste mesaj yazabilecek haldeyim yani :)
Saat kac oldu hatirlamiyorum.Facebooktan o gunun mesajlasmalarina baktim simdi.Saat 22:45 de en son mesaji yazmisim:) Sonra sesim cikmamis.Bu sürec icinde sancilar iki dakikaya kadar düstü,Ama hala mesaj yazicak haldeyim.Ve Engin telefon edelim Asli dinle beni diye inliyor ben hala kanama olsun arayalim diye tutturmusum.Sacma geliyor belki size evet ama ilk dogum aklimda hep.Saf saf sancilarin sIkligindan cok siddetine takmisim.Sancilar hafif diye doguma daha var ve ben en azindan bu sureyi hastane yerine evde gecirmek istemiyorum.(Ada´da cok canimi yakmislardi aklim orda benim.Ne kadar gec gidersem o kadar iyi :)
Bilincsiz sanmayin beni.Normal dogum üzerine cok okudum.Ama sanki o an doguracagima hic inanmadim.Kismet mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum.simdi dusunuyorum da gercekten sacmalamisim.Hafif de olsa sancim var daha ne olsun:)
Ne olduysa 15-20 dakika icinde oldu iste.
Sancilari iyice hissettigim zaman aglamaya basladim ben.Nasil dogurucam,allahim bana yardim et diye dualar ediyorum.Engin bu arada annesini(Ada´nin yaninda kalmasi icin)ve ambulansi aradi.O tam telefonu kapatti.Ben bir ikinma hissettim.Engin derin nefes al,sakin ikinma diye söyleniyor.Ben gec kaldik,niye seni dinlemedim diye kendime kiziyorum.Nasil panikledigimi kelimelerle anlatamam.Neyse derin derin nefes alarak atlattim ikinmayi.Hemen hastane cantamizi ve diger alicaklarimizi aldik.Kapiya ciktik,ayakkabilarimizi giyindik ki,bir ikinma daha ama daha kuvvetli.Ve....bebegin kafasi cikti :)Attigim ciglik hala kulagimda.
Engin bebek geldi diye bagirdim ardindan.ve sonra kendimi Engin´in kollarina biraktim.Yere yatirdi beni.Ben bir yandan agliyorum,bir yandan cikar bebegi diye bagiriyorum,elimle de uzerimdekileri cikarmaya calisiyorum.Engin öylece kaldi once,sonra komsulardan yardim istedi.Ama binada kimse yok.(dini bayram var o gun Avusturya´da) olsa da ne yapacaklar ki.
Tut kafasindan al hadi bebegi diye bagirmamla beraber bebegimiz babasinin ellerine dogdu.(bunlarin hepsi saniyeler icinde oldu)
Bebegin sesi cikmiyor Engin dedim.Korktuk.hemen hafif asagida dogru cevirmeye calistim.Sonra aglama sesiyle ikimizde rahatladik.
Ben de onunla beraber agladim tabii.Allahim dogdu,bitti diye seviniyorum.Sevincten saskinliktan agliyorum ben.
Engin ambulansi aradi bebek dogdu diye.Göbek kordonuna dokunmayin,geliyoruz dediler.Hemen icerden havlu getirdi ebem :) Sardik bebegimizi.Bekliyoruz öylece.Ada herseyden habersiz huzurla uyuyor icerde :)
Ambulans geldi.Göbek kordonunu kesmesi icin Engin´in eline makas verdiler.Sen dogurttun,sen kesiceksin dediler.
tansiyonuma falan baktilar.Bu sirada Engin´in annesi geldi.Beni kan ve suyu icinde yerde görünce sok oldu.Ne yapacagini sasirdi.Ben mi?Ben iyiyim.Sadece cok usuyorum.Cünkü her ne kadar üzerimi örtselerde islak islak betonda yatiyorum.
Sedye ile ambulansa bindirildim.Ambulansta hemen annemi aradim.Anne ben dogurdum,hem de kapinin önünde dedim.Annem kizim ne diyorsun sen,nasil kapinin onunde dogurursun diye konusmaya basladi.Anlatabildigim kadar anlattim.Aglamaya basladi.Niye yaninda degilim niye sizlanmaya basladi :(

Hastaneye vardik.Odaya aldilar beni.Herkes nasil oldu diye soruyor.Engin de anlatmaya basliyor.Havasindan da gecilmiyor bu arada.Ben dogurttum diye :)
Hala ayaklarimda olan ayakkabilari ve esofmani cikardilar.Bir ikinma ile de plesantayi cikardim.
Dogum sirasinda olusan bir kac yirtilma icin dikis atildiktan sonra bebegimi emzirebildim.Tam iki saat boyunca gögsümde kaldi,emdi.
3 kilo 100 gr agirliginda,49 cm olarak dogdu.
Adi...Adi tabii ki Ruzgar oldu.Rüzgar gibi gelmisti cünkü.
Bu ismi düsünmüstüm ama burda telafuzu zor olur diye vazgecmistim.Sonra ismi ile dogduguna inandim.Ve ona baktigimda bu isimi cok yakistirdim.Zor da olsa Rüzgar olmali dedim.

Simdi tam da bugun 4 aylik oldu Rüzgarim.Zaman cok cabuk geciyor.Hizla büyüyor...
Bugünlerde kendi kendime söyledigim seyse anne olmak güzel,ama ikinci kez anne olmak daha da güzel...





28 yorum:

  1. gözlerim doldu, riskli ama en az o kadar da kolay ve güzel bir doğum olmuş. ben de 2. de ömerin doğumundan yola çıkarak oldukça ağırdan almaya niyetliyim :)
    özlemiştim seni, merak da ediyordum hoş geldin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosbulduk :) Aman benim kadar da agirdan alma :)

      Sil
  2. nihayet geri gelebildin:))
    özledik seni bea hiç görüşemiyok zaten:)

    YanıtlaSil
  3. Valla şaşırdım kaldım:) Hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  4. Aslı, inanamıyorum....
    Bu harika ve olağanüstü bir hikaye, üstelikte yaşanmış :)

    Adı güzel ama yine de ömrünü bu kadar acele etmeden geçirsin inşallah Rüzgar :)

    Öperim...

    YanıtlaSil
  5. kendi dogumumda agladigim kadar agladim yani daha ne diyeyim :) Ruzgar adini hak etmis canim. ne de cok severim bu ismi, bilirsin :) babaya bin tebrik, bizimki olsa aman allahim kanda tutuyor, iyi basarmis seninki :) simdi saglikla buyuyun canim :)

    YanıtlaSil
  6. Az önce yazdıklarım gitti mi bilmiyorum bilgisayar bir anda dondu sonra yorumum görünmedi.Böylesine değişik bir hikaye ile geldiğini bilmiyordum rüzgar'ın çok şaşırdım ve gözlerim dolu dolu sende biliyorsun ben seni çok seviyorum iyi ki seni tanımışım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyiki seni tanimisim Serifecim :)

      Sil
  7. valla bi solukta okudum:)))ne diyim gözünaydın çok güzel bir hikaye ve beceriklide bir ebe:))
    daha az önce konuştuk arkadaşla ikinci doğum (normal) daha kolay oluyor diye ah o kolaylığın darısı eğer olursa benimde başıma valla..çünkü ilkini normal doğurunca insan ikincide normal olsun istiyor..neyse allah sağlıkla, analı, babalı ve abili büyütsün inşallah:)iyi oldu yazdığın bende bende epeydir bloguma yazmıyordum ama senide merak etmiştim..
    neyse artık üç adam bir kadın sana kolay gelsin aslıcım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet uc adamla hayat gercekten zor oldu :)

      Sil
  8. iki defa mecburi sezaryen olmus biri olarak inan aglayarak okudum ve sizin adiniza cok sevindim.
    sizde kari koca iyi cesaret varmis vallahi her insanin harci degil bunu yasamak ve sogukkanli olmak.
    darisi butun normal dogum isteyenlerin basina insallah. Allah sagliginizi hic eksik etmesin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.nasil yaptik bizde bilmiyoruz valla.Basa gelen cekilir diyelim :)

      Sil
  9. ağlayarak okudum ya...çok güzel bir doğum olmuş aslında.Hoşgeldin rüzgar bebek:)

    YanıtlaSil
  10. okuduğum en ilginç doğum hikayesi.kapının önünde doğum inanması güç..sizdeki cesaret de ayrı ben bayılırdım galiba o anda..Allah yavrulrınızı size bağışlasın..babaya alkış:))

    YanıtlaSil
  11. aslı sana inanamıyorum demek kapı önünde yumurtladın:) sağlıkla gelmişya şükür demeli.faceden takip ediyorum zaten ben o şeker oğlanı.sende ben gibi evde bir çiçek kaldın.yaşasın oğlan anneleri diyelim:)

    YanıtlaSil
  12. Ağladım okurken.
    Gurbette olmak ne kadar zor. Ve siz ne kadar cesaretlisiniz, rabbim sizleri hiç ayırmasın.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. İnanılmaz bir doğum hikayesi maşallah sana canım sabrından ve cesaretşnden dolayı kutluyorum...normal doğumda 2. bebek çabuk doğuyor benimde öyle olmuştu az daha arabada doğacaktı ama sen fazla beklemişsin evde olsun yinede yaşanılacak yaşanılacaktır,ne yapsan da engel olamazsın...güle güle büyütün bebeğinizi,analı babalı olsun rüzgar....sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. aman Allahım nasıl kaçırmışım ben bu doğum hikayesini..
    Tuvalette doğurma hikayesinden sonra duyduğum ikinci ilginç doğum hikayesi imiş bu..
    Enteresan bir deneyim olarak kazınmış bu olay hayatlarınıza..
    Dilerim uzuuunn sağlıklı bir ömrü olsun Rüzgarcığın..
    Sevgiler Aslıcım..

    YanıtlaSil
  15. İnanılmaz bir hikaye bu, ne kadar doğal! Ve de ne kadar hızlı olup bitmiş herşey, tabii size zaman durmuş gibi gelmiştir :) Mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim Rüzgar'a :)

    YanıtlaSil
  16. hoşgelmiş, bahtı acık sansı bol olsun

    YanıtlaSil
  17. bu arada gercekten bir nefeste okudum harikasın... mucizesiniz...

    YanıtlaSil
  18. Aslım aglattın beni! Yuregi guzel canim arkadasim!allahim anali babali buyutsun.annelik mukemmel bir duygu.gercekten yaziyi bir cirpida heyecanla okudum.esini ayrica tebrik ediyorum.seni cok ozledimmmm.

    YanıtlaSil
  19. O kadar duygulandim ki! Gece gede agladim.esini ve seni yurekten tebrik ediyorum;) allah anali babali buyutsun..sevincleriniz bol olsun...iyiki dogdun ruzgar bebek :)

    YanıtlaSil
  20. O kadar duygulandim ki! Gece gede agladim.esini ve seni yurekten tebrik ediyorum;) allah anali babali buyutsun..sevincleriniz bol olsun...iyiki dogdun ruzgar bebek :)

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}