Sayfalar

22 Şubat 2012 Çarşamba

Pastane Usulü Islak Kek



En güzel islak kek ve brovni arayisim bu kek ile nihayetlendi sanirim.Bol cikolata tadi,islak ve lezzetli bir kekse senin de aradigin bunu denemelisin.(öff ne reklamimsi bir laf oldu bu :))
Üzeri icin,ayri bir sos yapilmasindan dolayi cig yumurta durumu da yok.Diger islak kekler gibi kek karisimindan ayrilan sos dökülmüyor.
iyi bir sonuc almak istiyorsaniz kesinlikle ve kesinlikle ölcülere uyun.Keki firindan cikardiktan sonra hemen sosu dökmeyin.Kekin firin sicakligi biraz gitsin,sonra sosunu dökün.
Ben icine iri ceviz parcalari da ekledim.Borcama döktükten sonra da bögürtlen serpistirdim.Böyle de harika oldu.
Tarif burdan.
MALZEMELER:
- 5 TANE YUMURTA,
- 250 gr. SÜT,
- 250 gr. SIVI YAĞ,
- 250 gr. ŞEKER,
- 250 gr. UN,(Bir su bardak+bir su bardagindan iki parmak eksik daha ekledim)
- 1 PAKET KABARTMA TOZU,
- 1 PAKET VANİLYA,
- 3-4 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
SOSU İÇİN:
- 250 gr. ŞEKER,
- 250 gr. SÜT,
- 125 gr. SIVI YAĞ,
- 2-3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO


Öncelikle yumurtaları ve şekeri 5 – 10 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı, sütü ekleyin. Daha sonra unu, kabartma tozunu, vanilyayı, ve kakaoyu eleyerek karışıma katıp güzelce çırpın.
- Margarinle yağlanmış borcama kek harcınızı dökün.ben 34´e 24 cmlik borcam kullandim.Ama biraz daha kucuk bile olabilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, fırınınızın alt kısmında 45- 50 dakika pişirin.
- Diğer taraftan kekin sosu için; sütü, sıvı yağı, şekeri ve kakaoyu derin bir tencereye koyun. Sosu karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya yakın ocaktan alın. Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkması için 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra keki resimdeki gibi kare kare dilimleyip sıcak sosu keke gezdire gezdire dökün.



11 yorum:

  1. Aslı şuan nasıl açım biliyormusun sen :(( hemen kalkıp yapmak istiyorum ama akşama yemeğe misafirim var uğraşmaya vaktim yok, sen bana bir dilim gönder olur mu :)) ellerine sağlık mutlaka denicem

    YanıtlaSil
  2. oyyyy oyyyyy bu nee yaaaaaaa?insanın yerinden kalkıp mutfağa koşası geliyor:))))))ellerine sağlık aslım

    YanıtlaSil
  3. Aslıcım o bardakla ölçülen un miktarı da 250 gr mı?

    YanıtlaSil
  4. bende çok arıyordum bu tarifi.çiği yumurta olayı hiç içime sinmiyordu.hemen not ediyorum .ellerine sağlık.iştah açıcı duruyor bu arada ,yutkunmam lazım :)))

    YanıtlaSil
  5. Filizcim,bir dilim bile kalmadi ki :))

    Birgülüm,sag ol canim.Eee hadi kos.Sen beceriklisin daha güzelini de yaparsin :)

    Pastabiye,sen deme bunu ya.Senin yaptiklarinin yaninda ne ki bu ?

    Nilhanim,evet 1 bardakdan biraz daha fazla un giriyor.Bak nasil da atlamisim.Düzeltiyorum hemen.


    Smilena,ben de sevmyorum cig yumurtali keki.Yiyemiyoru da :)

    YanıtlaSil
  6. olsada yesem aslı :) ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor not aldım hemen defterime ama sostaki sıvıyağ garip geldi bana!!!

    YanıtlaSil
  8. elinize sağlık :)şuan yapıyorum tarifi.şunu söylemek isterim 40-45 dakika demişsiniz benim fırınım 30 dakikada pişirdi.yapacak olan hanımlar fırınınızın performansınıda gözönünde bulundurun.birde fazla kabarmayan br kek mi? yoksa benim kekim mi kabarmadı :D

    YanıtlaSil
  9. Tepsinin resmi yok. tepsinin boyutu nasil olmali

    YanıtlaSil
  10. çok güzel bir tarif artık ıslak kek diyince bu site geliyor aklıma teşekkürler

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}