Sayfalar

20 Aralık 2011 Salı

Üzümlü,Havuclu Kek ve Catal Cörek(Porselen demlik çay saati etkinliği 70.hafta)

Ve iste en sevdigim...Havuclu kekim.





  • 3adet yumurta 
  • 1 su bardagi toz seker (istege göre arttirabilinir )
  • yarim su bardagi sivi yag
  • 1,5-2 su bardagi un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 cay kasigi tarcin (cok yakisiyor)
  • 2 su bardagi rendelenmis havuc
  • yarim su bardagi dövülmüs ceviz veya findik
  • 1 corba kasigi hindistan cevizi
  • limon yada portakal kabugu rendesi
  • kuru üzüm (istege bagli ama bence icinde mutlaka olmali )
YAPILISI:Yumurta ve seker iyice cirpilir.Yag eklenerek cirpmaya devam edilir.Un,kabartma tozu,tarcin elenerek karisima ilave edilerek düsük ayarda cirpilir.Havuc rendesi,ceviz (Findik),hindistan cevizide eklenerek hafifce karistirilir.Yaglanmis kaliba dökülerek önceden isitilmis firinda pisirilir.AFIYET OLSUN :)


Catal cörek




Malzemeler
  • 125 gr tereyagi ya da margarin
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 cay bardagi su
  • 1 corba kasigi mahlep
  • yarim limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta sarisi(aki üzerine)
  • 1 tatli kasigi tuz 
  • aldigi kadar un
Karistirma kabina yumusamis margarini,siviyagi,suyu,mahlebi alin.Kabartma tozunun üstüne limonu sIKIp karistirin ve onu da ekleyin.Tuzunu da ilave edip aldigi  kadar un ile yumasak bir hamur yapilir.Biraz beklettikten sonra ne cok ince ne cok kalin rulolar yapin ´s´sekli verin.Sonra uclarini birlestirerek catal gibi yapin.
üzerine yumurta aki sürülür,cörek otu serpilir.180 derecede 
pisirilir.







18 yorum:

  1. kek her daim yaparım içindekiler değişir sadece:)
    ay bu çatal beni genç kızlığıma götürdü o zman kim gelse bize yemiştir eminim bundan:)ellerine ağlık aslıcım.bende bu etkinliğe bir arif yayınlıcam hatta bir tane kurabiye yaptım tadı çok güzeldi ama ben ilk yapıyorum denem olsun diye yarım ölçü kullanmdım ama kabartma toznu bir paket kullanmışım(bak kullanmışım diyorum cünkü fırında hepsi 1 80 ytıca aklıma geldi yarısını kullanmam gerektiği:)
    görüntü kötü oldu.ama tadı güzel yine denicem yayınlarım o zmaan
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Marifetli annem benim.Ellerine sağlık.İki tarifinde çok güzel.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlıkkk canım :)))

    YanıtlaSil
  4. havuçlu kek tarifimiz aynıymış. damak tadımız çok benziyor Aslıcım. Ellerine sağlık.
    Mahlepli tuzlu pastayı en son kızımın doğumgününde yapmıştım. kolay kolay bayatlamıyor da.

    YanıtlaSil
  5. Yavru işlerim çok bunuda alicim yap sen :))) eline sağlık :) havuçlu keke bayılırım en iyi yaptığım kektir :)

    YanıtlaSil
  6. CANIM NAZAR DEĞMESİN SANA VE KEKİNE ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BENDE ÇOK SEVERİM...

    YanıtlaSil
  7. çoook ama çok severim. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Birgül,catal beni de cocukluguma götürür.Dedem bir fabrika da calisirdi.Ikindi cayinda üzümlü kurabiye,pogaca ve catal verirlerdi.Dedem yemez bana getirirdi.Ne mutlu olurdum :))

    Pembe kekik,ayy tesekkür ederim :)

    Düslerimden inciler,sagolasin :)


    Nilhan,evet bayatlamiyor.Ben buzluga attim kalan üc taneyi :)

    Ülküm,benim de en iyi yaptigim kektir :)


    Suzi,sagol...Sen yap ben senden baska seylerde ögreneyim :)

    Bahar,:)))

    Dilek,geliyorum simdi bloguna bakalim sen ne yapmissin :)

    YanıtlaSil
  9. ben bu aralar tatlıyla aram olmadığından mıdır bilmem ama tuzlu olanı pek sevdim ellerine sağlık Aslı geçen yayınladığın poçalarda çok güzeldi sen bu konuda çok hamaratsın çook

    YanıtlaSil
  10. ayyy nefis görünüyor,ellerine sağlık,bak şimdi 1 dilim alsammm

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık,havuçlu kek benimde favorimdir...Tam diet denmesede dikkat ediyorum bu ara ya, nasıl canım istedi;))

    YanıtlaSil
  12. Aslııı ne yapmışsın sen böyle. çok besleyici böyle dolu dolu bir kek olmuş bayıldım. tuzlularla pek aram olmadığı için çatal çöreği görmezden geliyorum :) (daha doğrusu beceremiyorum ondan)...

    Yazan anne değil yalnızca, mutfakta harika anne..
    ellerine sağlık.

    Leyla'nın Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  13. Karnımı acıktırdın bu saatte :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  14. Ne hamaratsin. O corek benim en sevdigim seylerdendir. Mahlep bulabilecegimi bilsem...
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  15. Yaptıklarınız çok güzel..fakat başlıktaki anne tarifiniz harika..

    YanıtlaSil
  16. aslıcımmmmmmmmmmmmmm nasılsınnnn.özlemedınmı beni:(ben cok ozledım......

    ellerıne saglık harıka olmus.....

    oncekı postada bayıldım...maşallah size.........

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}