Sayfalar

2 Aralık 2011 Cuma

Erkek Cocugu Annesi de Evcilik Oynar :)


Bilir misiniz bu oyuncagi ? 
Evliligimizin ilk zamanlariydi.Engin´in o vakit yegane oyuncagi olmu$tu.Ve ben de bir oyuncaga onca para verdildigini gördügüm bir ilk ya$ami$tim.Her hafta götürür ´bunu alalim,harika bir$ey´diye cocukla$arak envai ce$it ikna cabalarina girerdi.Yalni$ anlamayin ben öyle dominat biri degilim.Ama o zaman buraya yeni gelmi$tim.Yeni ev kurmu$tuk.Maddiati fuzuli $eylere harcamamak gerekiyordu.Ehh evi di$i ku$ yapar sözünde de anla$ilacagi üzre erkeklerin bu konuda ne denli istikrarli olduklari a$ikar :)
Kirmami$ hadi al deyivermi$tim.Amaaan demez olaymi$im.
$imdi oyununu da almak gerek.
Oyunlarinin fiyatini gördügümde inanamami$tim.Taa ki kasaya gelip kocamin o parayi o minicik cdlere verdigini görene kadar :)
Oynadi uzunca bir zaman.Ardindan hamilelik döneminde de bana yapi$ti bu alet.Sabah uyandigimda alirdim elime.Araba yari$inin birincisi olana dek birakmazdim :)
Sonra öylece kutusunda kendi haline biraktik onu.
Lakin artik yeniden bizimle.Gecenlerde Engin bir yerden buldugu bir oyunu oynamak icin eline aldi.Ada gördü tabii.
Ve i$te olan oldu.$imdi her firsatta oynamak istiyor.Öyle ki telefonlarimizdaki oyunlarin da farkinda.Benden güzel kullaniyor telefonumu ve bana sormadan bile oyunu acabiliyor.
Bir kere benim telefonumdan araba yari$i,bir kere de o aletle oynamasina izin veriyorum.
Veriyorum vermesine de o her cani SIKILdiginda yanima ko$uyor.Oyun da oyun diye...

Erkek annesi oldugumdan beri arabalar,di$li vah$i hayvanlar,kaplan sesleri,dinozorlar hayatimin tam ortasina girdi.
Televizyonda bir köpek baligi belgeseli,aslan,kaplan,dinozor görse,araba yari$i ciksa ya da sava$ filmi gibi vurdulu kirdili bir sahne gözüne takilsa her$eyi unutuveriyor.

Genelde bir erkek cocuguna bebek alinmaz,kiz cocuguna da araba.
Ben araba icin aglayan bir kiz,bebek icin aglayan bir oglan da görmedim zaten.
Yine de bunlari biz mi ögretiyoruz yoksa dogasi geregi mi böyle diye soruyorum kendime.
Cevabi tabii oglumda buluyorum ben.Ada oyuncaklarini genelde kendi secer.Arabalarini,otobüslerini,dinozorlarini hep kendi secti.Arada bir yerde gördügü bebekleri de eline aldi ama yine de arabalari vah$i hayvanlari emsalsiz oyuncaklari oldu her zaman.

Benimle boks maci yapmak istiyor.Kaplan gibi sesler cikarip onlar gibi yerde avima ko$up,onu yakalamami bekliyor.Yapiyorum da...
Hatta bu konuda kendimi cok ba$arili buluyorum.Vaagggghhhyy :))
Her ne kadar bunlari sevse de biz misafircilik(bu cilik eki nedir bilmem ama böyle der herkes demi ? :)oynuyoruz.
Oyun hamurundan yemekler yapip birbirimize ikram ediyoruz,ucakcilik(sandalyeleri dizip,ucak biletlerimizin de oldugu ciddi bir oyundur)evcilik de oynuyoruz.Tabii iyi anne modundaysam :)
Bunlarin hepsi bir yana ikimizin de en sevdigi $ey´seni yemeye geliyorum´dedigim an yataga atlayip beni beklemesi ve ardindan yatagin icinde onu öpmek,koklamak,isirmak,hirpalamak,kisacasi tepi$mek,kudurmak :)


15 yorum:

  1. Ben de senin anlattıklarına benzer bir kız çocuğu annesiyim:) Melisa ne kadar bebeklerle ilgiliyse Berrak ta o kadar arabalarla ilgili ve inan araba diye ağlayabiliyor:)
    Bu gün okulda oyuncak günümüz Melisa bebek götürür Berrak araba:))Keşke yakın olsakta bir araya getirebilsek en yakın arkadaşları hep erkek çocukları zamanla değişir mi bilemem ama :)

    YanıtlaSil
  2. Aylin,inanmiyorum.Ben hic görmedim böyle bir kiz cocugu.Sayende duymu$ oldum.Demek ki istisnalar da var he. :))
    Ama degi$ir herhalde :)

    YanıtlaSil
  3. Aynen istisna benimki canım hatta aramızda "Bu kız erkek olacaktı ama sanırım dokuz aylık süreçte bir yanlışlık oldu" diyoruz.Bu arada doğum doktorum ilk baktığında iki erkek demişti bir sonraki kontrolden yaklaşık yedinci aya kadar da bir kız bir erkek demişti :)Ne olduysa yedinci aydan sonra oldu galiba:)
    Evde onun da bebekleri var ama Melisa da görüp istediği için yoksa ilgilenmez bile :)Dominant bir karakter olacağı kesin de zamanla değişir mi bilemem:)

    YanıtlaSil
  4. Yesinler onun erkek tavırlarını.Elbet arabalarla oynayacak,hayvan figürlü oyuncaklara merak salacak.Doğası gereği canım:))İyidir böylesi ASlı...

    YanıtlaSil
  5. BENİM KIZIMA DA DOĞUMGÜNÜNDE KUMANDALI BETON KARMA MAKİNESİ ALDI DAYISI. ECE DE ÇOK SEVER ARABALARI.

    YA ASLI BENİM KIZIM MI TUHAF BİLMİYORUM AMA HALA PC YA DA TEL. KULLANAMIYOR. YANİ TAMAM VERMİYORUM AMA İLGİSİ DE YOK GALİBA.

    YanıtlaSil
  6. Buse eline bebek almış değil onun oyuncakları biziz bize ait herşey :))

    YanıtlaSil
  7. Aylin gercekten mi ?
    Oalbilir son anda vazgecmek istemi$ :)

    Sihirli günce,ne ile isterse onunla oynasin tabii.


    Nilhan,ece´ye bak sen hele :)
    Ben de ada´ya vermiyorum ama ben den baka baka ögrendi herhalde.Ilgisini cekmiyordur.Daha güzel Nilhan.Soncuta telefon pc cocuklar hatta bizler icin de pek saglikli degil.


    Ülkü,bizde de farkli degil.Ada ben yanindaysam oynar.Oyuncakcidan oyuncak almak ister ama asla oynamaz.Zaten bizim aramizda görünmez bir cizgi var.Ada´yi cekiyorum kendime.Ben nereye o oraya :))

    YanıtlaSil
  8. ben o oyuncağı bilmiyorum ama evet bizde evcilik oynuyoruz.öyle bebeklerle olmasada zaten bi tane bebek var oda benim küçüklüğümden kalma bacak arası yırtık bir bez bebek.mete o yırtık yerden pamuk parçaları çıkarıp anne kaka yapmış bebeğin derdi sonra baktım çok pasaklı bişi oldu o bebek 23 sene sonra çöpü boyladı.

    YanıtlaSil
  9. Gönlünce oynasın bence ,öyle tatlılarki, öyle akıllılarki yönlendirmek zor zaten.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bizim paşa da araba çok seviyor ama bizim telefonları ellemiyor yani benim diyorsan ellemiyor ama ilerde ne olur bilmem:))
    küçük ada m o herşeyi bilirrrrrrrrrr:)

    YanıtlaSil
  11. Erkek çocuklarının doğasında var bence de.Yağız erkeksi tüm oyuncakları seviyor.Arabalar, tamir aletleri ,uçaklar ,motorlar v.s.
    En sevdiği pelüşu Tiger ve zürafa..
    Bebek eline aldığını bilmiyorum hiç.
    En sevdiğimiz oyun doktorculuk.Yağız bana iğne yapıyor ben de ağlıyorum.Ben ağlarken Yağız bana öğüt veriyor " acı ol ama hemen geç " diyor...Çocuklarla oynamak çok keyifli...

    YanıtlaSil
  12. dogru oyun bagımlılık yapıyor ama cocukları kırmak da mumkun olmuyor tabi,yuavayı dişi kuş yapara sonuna kadar katılıyorum sana:)sevgıler...

    YanıtlaSil
  13. Ne şanslısınız, sevginizle büyüttüğünüz ve sevgisiyle büyüdüğünüz bir oğlunuz var.Allah herkese nasip eder inşallah.

    YanıtlaSil
  14. ben de yolundan gelicem galiba küçük çınarımla :)

    YanıtlaSil
  15. Inanir misin Texas da iken ikisi de erkek ikizleri olan Anmerikali bir arkadasim vardi. Cocuklara bebek evi almisti. Maksadi her tur oyuncakla oynasinlarmis. Cok garip gelmisti. Eminim bebekleri de vardir onlarin:)
    Erkek cocuklarin oyun oynayislarini ne guzel anlatmissin. Yalniz cikardigin sesten urktum bilesin:)))

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}