Sayfalar

8 Nisan 2011 Cuma

Uyuyorum,Uyuyor...


Yeterince uyumak ama dinlenemeden hatta daha yorulmus bir sekilde uyanmak....Iste benim durumum tam olarak bu idi...
Bir bucuk yasina kadar besiginde,odasinda sorunsuz uyuyan kücük Ada,Engin´in dükkani acmasi ile birlikte benimle uyumak icin direndi de direndi.Kücücük yastigini alip yatagimizin tam ortasina yerlestirerek ne kadar kararli oldugunu gösterdi.Engin de gec saatlerde geldigi ve babasini eskisi gibi görmedigi icin ayrilik korkusu gibi birsey yasadigini düsünerek izin verdim benimle uyumasina.Dogrusu benim de cok hosuma gitti onunla uyumak,onun kokusuyla uyanmak...Ama bir türlü rahat uyuyamiyordum,bana kalan o bir karislik yerde nasil rahat olabilirim ki ?Gece durmadan üst kapatmaca,yastik düzeltmece,offlamaca,püfflemece esliginde uyumaya calisiyordum.Yarim yarim,sanki sadece gözlerim kapali biri hareket etse hemen uyaniyorum,deliksiz bir uyku uyumak icin resmen ter döküyordum.Her gece sözümona´Ada kesinlikle yarin aksam burda yatmamali´diyordum.Ertesi aksam o sözümü coktan yemis bitirmis oluyordum :)
 Besik käh odasinda käh benim odamda,Ada käh benimle käh besiginde...Odasinda yatmasi icin telkinlerde bulundum,konustum.Ama hic birinde tam kararli olamadim.Onunla ilgili herseyi kararli bir sekilde uygulasam da nerde uyumasi gerektigi konusunda birsey yapamadim.Cünkü besigi odamda bile olsa orda isteksizce uyurdu.Sabahlari uyanip yanimiza geldiginde SIKI SIKI sarilirdi bana.Icgüdülerim yanimda yatmak istiyorsa yatsin diyordu.Bu simdilik dogru birseydi !
Ben bir senedir ara ara onu yerine yatirarak durumu yokladim.Bunun bir zamani var diyordum.Hep bizimle uyumak istemiyecek,gecicek bu sürec diye düsünüyordum.Nihayetinde dört bes gün önce bir temizlik sirasinda odamizda duran ama hic kullanilmayan besigini kendi odasina tasidim.Ada´anne noldu´sorulari durumu anlamaya calisti.Ben de anlattim.Biz ücümüz yataga sigmiyoruz annecim,ben hic dinlenemiyorum cünkü bana yer kalmadigi icin uyuyamiyorum.Sonra da seninle oyunlar oynayamiyorum dedim.Tam onikiden vurdum yani :) Her zamanki konusmalardan birini yaptim yine.
Gece rutininden sonra besigine götürdüm.Gözleri gözlerimde,dudaklar bükülmüs,aglamamak icin kendini tutan koca AdaM...Yüregimi daglasa da karar verilmistir deyip yatirdim.Yaninda oturdum.Cok yoruldugu bir gün oldugu icin ih mih diyerek uyudu.Iste bir kac gündür besigine yatiyorum ve kendi kendine uyuyor.Geceleri arada yanimiza geliyor.Ama yavas yavas o da biticek inaniyorum.Nihayete erdirdigimiz bu durum ne kadar sürer bilmiyorum ama cok güzel uyku cektigimi de söyleyeyim :)))
Cocuk büyütürken zaman zaman esnek olmanin,icgüdülerimizi dinleyerek hareket etmenin ferahligini yeni ögrendim ben.Sürekli hatirlatiyorum kendime herseyin en dogrusu olmasi gerekmiyor;en dogrusunu birilerinin yazmis olmasi senin kendi dogrunu bulmani engellemesin,ya da her zaman her seyin bir kaliba oturmadigini...
Hissettiklerimiz de önemli.Özellikle cocuklarimizla ilgili olanlar.Degil mi ?
Oglumu kucagima aldigimdan beri en dogrusunu yapmak adina icgüdülerini yok sayan biri olarak ne kadar kasmisim kendimi,ne kadar yüklenmisim diye kiziyorum kendime.
Annelik daha neler ögreticek bana merakla bekliyorum :)

10 yorum:

  1. Hadi hayırlı olsun uyku düzeniniz..ve iyi uykular sana arkadaşım....:)

    YanıtlaSil
  2. Saol arkadasim.Bakalim insaallah son olur artik :)

    YanıtlaSil
  3. Senin de dediğin gibi her çocuğun doğrusu farklı canım.İnşallah yeni düzene kısa zamanda adapte olur sen de mışıl mışıl uyursun:)

    YanıtlaSil
  4. Insaallah ikiz annem :)görecegiz bakalim :)

    YanıtlaSil
  5. senin yine iyiymiş bizimki 19 aylık hala bizimle yatıyor gece 3-5 kalkıyor.geröi sabah onunla uyanmak paha biçilemez:) ilk zamnlar nasıl kastım ama bir türlü olmadı bende saldım şimdi ikimizde mutlu mutlu beraber yatıyoruz bakalım ne kadar sürece ki doktorlar bu konuda 3 yaşa kadar sizinle yatabilir diyor bakalım görücez:) bu arada senin adın__?:)

    YanıtlaSil
  6. En doğru şey senin hissettiğindir canımcım gerisi boş hep öyle düşündüm ben :)
    Geçen yaz deli gibi sıcaktı ya Buse hep bizim yatakta yattı ben yanınd akıvrıldım resmen hiç uyumadım aylarca insan tedirgin oluyor bişi olcek diye babamız çekyatta yattı tabi :)

    YanıtlaSil
  7. Evet öyle valla sezo kasmican bazen.Nasil gelisiyorsa olaylar ona uyucan.Benim adim ASLI :)))


    Ülkü;gercekten öyle.Annenin hissettigi cok önemli.O yatmacinca yerinde biz kendimize yer buluyoruz diyorsunuz yani :)) Harika :)

    YanıtlaSil
  8. Aslı şu anda biz hala birlikte uyuyoruz!!!! Dorukla. bende kıyamıyorum benim yanımda deliksiz uyuyor yatağında sık sık uyanıyor. Bakalım ben ne zaman karar vericem... ama bende özledim deliksiz uyumayı. bel agrısı olmadan uyanmayı.:)

    YanıtlaSil
  9. evet Özlem kendimize kiyiyoruz onlara dokunmuyoruz.Demek ki genelde cocuklar böyle anne-baba ile uyuyorlar :)

    YanıtlaSil
  10. biz odasını 4 aylıkken ayırdık. ne güzel odasında yatıyordu ta ki babası bu kış kızımız hastalanınca, yanında yatır diyene kadar. (hiç kıyamaz babamız) olan ona oldu ogün bugündür ece hep benim yanımda. babamız da ecenin odasında. yaz gelince ece odasında yatacak desem de nafile. gece bir karnımda, bir başımın üstünde, bir ayaklarımın orda.. dön babam dön. yanımdayken üstünü örtmeye yetişemiyorum ki. bizimki de uykumu ki..?

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}