Sayfalar

19 Mart 2011 Cumartesi

Biz Kimden Kaciyorduk Anne ?

´´Kücük bir kizi kovasi yüzünden asagilamayi ögrenmis cocuklar düsün´´diyecek Annem yillar sonra.´´o gün orda onlarin annelerine babalarina derslerini vermek icin nasil yanip kavruldugumu düsün.Göz yaslarin gögsümü yakti.Kalbimin tam üstünde agladin.Aglattilar seni,bos yere.Öyle cocuklarla oynamana izin vermedim bir daha.Kalbini kirmalarina izin vermedim Bambim´´ 
Annemin beni hic kimselerin aglatmasina tahammülü yok.Yalniz ve yalnizca Annem aglatabilir beni.Ben Annemi aglatabilirim.Baskalarinin bizi üzmesine tahammülü yok Annemin.
´´Bizi üzenler cezasini bulurlar Bambim.Bulmalari gerekir.Annen bunun  icin var.Burada kaldi.Seni üzenlere günlerini göstermek icin.Kalabaligin ve kötülügün cezasini vermek icin´´
Onlara cezalarini vermek zorunda kaldigini biliyorum.
( Arka kapaktan)

Zaman zaman yüregimi yakti bu kitap.Oglumla iliskimi düsündüm okurken...Ada´yi kolay kolay yanimdan ayiramam ben.Birileri üzecek diye korkarim,yada onu anlamazlar diye düsünür dururum.Dogru degil biliyorum ama farkli sekilde davranamiyorum iste.
Perihan Magden kitabin yazari.Bir anne-kizi anlatiyor .Otellerde yasayan ve sürekli kacan bir anne-kiz bunlar.Kadin annesine babasina duydugu nefreti anlatiyor sürekli.Kacisin asil sebebi bu anneanne olan ama giderek daha travmatik bir hal alan kacis...Bambim diyor sürekli kizina.Kimseleri yanlarina yaklastirmiyor bu anne.Ve onlari üzeni aglatani hemen cezalandiriyor,kan bulastiriyor sürekli ellerine.Kaciyorlar sürekli anne öldükten sonra da kiz kacmaya devam ediyor´´
Bir annenin kötü gecmisinin kizinin hayatini nasil etkiledigini,nasil bulandirdigini anlatan hos bir kitap.Ben den söylemesi :)

13 yorum:

  1. cok ilgimi cekti. Alabilirim Tr'ye gidince

    YanıtlaSil
  2. Biraz iç burkan türden anladığım kadarı ile okunacaklar listeme tavsiyenle dahil olmuştur arkadaşım:)

    YanıtlaSil
  3. Taze anne:Sen de benim gibi tr ye gidince.Benim listemi görmen lazim :)

    ikiz annesi:Evet ama cok aciklida degil.Yalin,ve cok akici bir dil kullanilmis.

    YanıtlaSil
  4. of ya sen yazıyon okumak istiyorum okuyamıyıncada morelim bozuluyor ama çok merak ettim acıkcası of of gene morelimi bozdun:)

    YanıtlaSil
  5. yapma sezom okursun,moralini bozma üzme beni :)

    YanıtlaSil
  6. demek beğendin.perihan madeni tanırım ben kreşte öğretmenlik yapıyordum kızı benim sınıfımdaydı.adı melek.arasıra gelir sohbet ederdik kesinlikle boş bir kadın değil.kitabı alacağım.

    YanıtlaSil
  7. Hımmm.almak lazım...Okumak lazım...

    YanıtlaSil
  8. Serpil,gercekten mi? Harika valla.

    dilek,hadi bakalim :)

    YanıtlaSil
  9. hiç okumadım bu yazarın kitaplarını. tavsiyeni dikkate alacağım. tşk arkadaşım

    YanıtlaSil
  10. Ben tesekkür ederim arkadasim :)

    YanıtlaSil
  11. Perihan Maden'i çok eskiden Radikal fena bir gazete değilken takip ederdim. Ama kitabını okumadım. Teşekkürler tavsiyene. Eminim hoştur

    YanıtlaSil
  12. Nehir ida; Ben bu kitap ile tanidim,begendim :)

    YanıtlaSil
  13. Ben çok eskiden okumuş, çok etkilenmiştim. Şimdi anne gözüyle bir kere daha okumak gerekir. Hatırlattığın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}