Sayfalar

23 Mart 2011 Çarşamba

Anne ve Oglu

Anne ogul anlasamamaktayiz bir kac gündür.Isteklerimiz ve ihtiyaclarimiz birbirine ters düsüyor.Ben sessizlik icinde kalmak,öyle kendi halimde is,güc,yemek falan yapmak istiyorum,Adacik tüm gün annesi ile azmak,ziplamak,oyunlar oynamak istiyor.Hep oldugu gibi....Ama gücüm yok bu aralar.Yorgunluk da degilde SIKILMIS bir haldeyim...Bunu yazarken bile kendimi kötü hissediyorum ama öyle ne yapayim.Ada kendi basina olmaktan nefret eden,bensiz kendi odasinin kapisina bile yaklasmayan bir cocuk oldu hep.Oyuncaklar hic bir zaman ogluma yetmedi,bir insanla oynamamin zevkini vermedi ona.Ben mi alistirdim,yoksa zaten o böyle bir cocuk mu bilemiyorum.Ama sadece gün icinde en azindan bes dakika beni yalniz biraksin istiyorum.Bir kac dakika kendi basina oyuna dalsin istiyorum.Bir süre sonra ben kendimi onun yaninda buluyorum zaten :)
Bagimliklik hali öyle yorucu oluyor ki bazen...Büyük bir sey yüklenmis sanki sirtima,öyle ki bazen altinda kalmis hissediyorum kendimi...
Cok da mutlu oluyorum tabiki.Onun yanima gelip beni öpmesi,elimi kolumu cekistirmesi ve bunu sadece bana yapiyor olmasi hosuma gitmiyor da degil hani :) Ama cileden de cikabiliyorum bazen.Öptügü zaman karsilik vererek hadi annecim,biraz oyna ben de gelicem dememle aglamasi bir oluyor :( Nefret ediyor git oyuncaklarinla oyna dememden ! Havalar düzeldi kendimizi parklara atiyoruz ama garip olan  ayni seyleri orda da yapiyor olmasi...Oynuyor,onunla salincaga,kaydira biniyorum.Ama oturmamla yada yanindan ayrilmamla birlikte yine basliyoruz.Hep diyorum.Oglum oturmama dayanamiyor diye :)
Sonra düsünüyorum da SIKILMAK onunla sürekli oynamaktan degil,hayatin temposu,evlilikteki sorunlar,sorumluluklar,bitmeyen ev isleri,yetistirilmesi gereken yemekler vs.vs....
Bunlar beni yorgun düsürüp,düsünmeye ac birakirken,düsünmekten yetemedigim oglumun herseyi fazla geliyor bana.Evet kesinlikle öyle dimi ?

10 yorum:

  1. bu gece benim aynam oldun:(aynı durumlar bizde de geçerli ben aferdersin wc ye bile benle girmek için debeleniyor.bakalım sonumuz ne olacak :)
    allah kolaylık versin bulursan bir çıkış bir tık uzaktayım sakın haber vermeyi unutma:)

    YanıtlaSil
  2. sezom,ben tuvaletin kapisini bile kapamiyorum artik :)
    Yaa aslinda ben kabullendim bunu yani bütün cocuklarda aynisi var.Ama iste bazen bu da agir geliyor insana.bir iki yilimiz var sanirim.:)

    YanıtlaSil
  3. Canım dediğin gibi hemen hemen bütün çocuklar aynı.Benimkiler hala benimle beraber tuvalette ama yavaş yavaş banyoya yalnız girebiliyorum:)
    Bazen gerçekten de çok bunaltıcı bir durum olabiliyor.

    YanıtlaSil
  4. Ikiz annesi; Öyle...Iyi bir ruh hali icinde degilse anne zorlayici oluryor bu dogal süreclerde :)

    YanıtlaSil
  5. offf desem.. ahhh desem... anlatmış olurum sanırım.
    anne bulaşık yıkama, anne oturma, anne gel, anne bak resim yapıyorum. ne zaman kendi kendine yetecek acaba diye bekliyorum. aklımda şimdi uyusa da ben de makineye çamaşır atsam, duş alsam, ütü de var diye saymaktan bıktım. çocuk haklı. ona ne bekleyen ütüden, çamaşırdan. ama benim aklımda bu liste olduğu sürece kızıma konsantre olamıyorum.
    ahh bir zengin olsam .lalalalalala

    YanıtlaSil
  6. Ada ne burcu? burçlarından mı kaynaklanıyor, yoksa erkek çocuğunun anneye düşkün olduğundan mı, yada bizmi böyle yaptık bilmiyorum...tek dakika yanlız oynamaz..Hadi PS birlikte oynuyoruz tek oynamaz ama Pc tek başına oynanacak bir oyun..onuda ikimiz oynuyoruz..yada Kaan oynuyo ben yanında oturuyorum:)Oyuncakları zaten söylemiyorum bile...hep ikimiz..yada babayla:) İşten gelince çok yorgun olduğumda bazen zorluyo beni ama genelde bana olan sevgisi ve ilgisinden pekte şikayetçi olduğumu söyleyemem:)

    YanıtlaSil
  7. aynen kücük mucizem; Aksi de hosuma gitmezdi ama böyleside zor oluyor gercekten.Hele baba da isin basinda oldugu icin hep anne :)

    Dilek Ada terazi burcu.ben de sikayetci degilim.Tam tersi olmasani istemezdim.Ama ne bilim arada bir teget gecse beni ne olur ki :)

    YanıtlaSil
  8. hayatımız zaten monoton be kuzu.neyse ben bu haftasonu gene türkü gecesi yapıyorum:)bu gecelerde olmasa nic olur halim.senide transfer edekmi geceye:))

    YanıtlaSil
  9. valla sen den gördüm yaa.Yakin zamanda ben de düzenleyecegim Serpil :)

    YanıtlaSil
  10. Hay allah yorum gönderdiğimden eminim.Neyse bir daha yazarım:)Akşam evden

    YanıtlaSil

hadi yaz :)

{photo_title} by {uploader_name}
{photo_title}, a photo by {uploader_name} on Flickr.
{description}